Blog

Blog

Fre lingual en el nadó i lactància materna

Frenillo lingual y lactancia materna
Hi nadons que neixen amb un fre lingual molt curt, la qual cosa dificulta o evita la pràctica de lactància materna.

Fre lingual en el nadó i lactància materna

Hi nadons que neixen amb un fre lingual molt curt, la qual cosa dificulta o evita la pràctica de lactància materna.

Anquiloglòssia significa literalment llengua lligada o ancorada. La llengua es troba ancorada al terra de la boca i el nadó és incapaç de realitzar els moviments adequats que li haurien de permetre mamar de manera eficaç i sense comprometre el benestar de la seva mare, pot tenir repercussions directes en el creixement i desenvolupament del nadó. No tots els nadons tenen perquè experimentar aquesta dificultat, encara que és cert que moltes de les mares que tenen dificultats en la seva lactància, descobreixen que el seu nadó ha nascut amb un fre lingual curt.

No obstant això, pot passar que un nadó amb fre lingual curt pot no manifestar cap dificultat per agafar-se, succionar i deglutir la llet, i que tampoc generi dolències ni malestar a la seva mare.

Per tant, hem de tenir això en compte a l’hora de decidir què fer. Veure si cal intervenir aquest fre amb cirurgia, si hi ha problemes amb la lactància materna o si en realitat, tant la mare com el nadó estan còmodes i lactant correctament tot i existir un fre lingual curt.

A part d’avaluar el fre lingual de el nadó, s’ha d’indagar sobre l’adherència i la postura del nadó quan mama. Si després d’això, es decideix intervenir, poden existir diverses opcions. Algunes involucren el tall d’algunes fibres de el tel de manera ambulatòria, sense més riscos ni complicacions. En canvi, altres poden requerir d’una atenció més especialitzada, realitzant, per exemple, algun tipus de sedació per realitzar aquest tipus de cirurgia.

Normalment, després d’aquestes intervencions les mares solen notar una succió diferent i menys dolorosa immediatament després. No obstant això, els nadons triguen un temps en acostumar-se i tornar a aprendre a mamar, fins i tot, de vegades, la millora no resulta tan evident.

Podem concloure que el fre curt pot causar dificultats a la lactància i, com a conseqüència, altres trastorns, per la qual cosa resulta necessària una avaluació específica del fre lingual curt a la parella mare/nadó que presenti obstacles en la lactància.

Font: Lactapp.

Enviar per correu
Compartir a Facebook

Últims posts