Blog

Blog

8 consells per a mantenir el teu raspall de dents en bon estat

Mantenir el teu raspall de dents en bon estat
Durant el confinament, el raspallat de dents també ha d'adaptar-se a les noves circumstàncies. Aquí tens 8 consells per a mantenir el teu raspall en bon estat.

8 consells per a mantenir el teu raspall de dents en bon estat

En aquests moments de confinament, tota mesura de precaució que adoptem per a prevenir el contagi pel coronavirus és poca. I un hàbit quotidià com el raspallat de dents també ha d’adaptar-se a les noves circumstàncies. Per això, aquí tens 8 consells per a mantenir el teu raspall de dents en bon estat:

1- Renta’t les mans: Des del principi de l’epidèmia, totes les autoritats insisteixen en la gran importància que té un correcte i freqüent rentat de mans. Això és pel fet que el virus passa molt fàcilment de les mans a les nostres mucoses. Si no anem amb compte, els virus presents a les nostres mans (per haver tocat un objecte contaminat) poden penetrar en la nostra mucosa oral, ocular o nasal en tocar-nos sense voler. És fonamental, abans de tocar el nostre raspall de dents (que anirà a la boca) rentar-nos a consciència les mans amb aigua i sabó. Aquesta rentada ha de durar almenys 40 segons, incloent la rentada entre els dits.

2- El raspallat de dents: Els nostres hàbits higiènics bucodentals han de mantenir-se com sempre. Per a això, procedirem a raspallar-nos les dents almenys dues vegades al dia (ideal després de cada menjar) amb pasta dentifrícia fluorada, durant 2 minuts. A la nit, a més, hem d’associar la higiene interdental, bé amb fil de seda o amb raspalls interproximals.

3- Rentar el raspall de dents: Una vegada finalitzat el raspallat, és necessari procedir al correcte rentat amb aigua abundant per a retirar les restes de pasta dentifrícia i de residus alimenticis. No oblidem que el raspall pot ser una font de bacteris, virus i fongs pel que hi ha hem de mantenir-ho sempre net.

4- Desinfecció del raspall de dents: Hem d’extremar les mesures mentre duri l’epidèmia. Cal tenir en compte que un percentatge important de la població és portadora del coronavirus sense saber-ho. Són els anomenats asimptomàtics perquè no presenten cap signe clínic. El coronavirus està present en la saliva, per això, es recomana desinfectar el capçal del raspall després de cada ús. Pots utilitzar aigua oxigenada diluïda a l’1%. Per a la desinfecció, submergir el capçal del raspall a la solució i deixar-lo 1 minut.

5- Assecar el raspall: La humitat en el raspall afavoreix el creixement de bacteris i de fongs. Per això, després d’usar-ho és convenient assecar-ho bé. Subjectant el raspall pel mànec, se li va donant tornades a dreta i esquerra a fi d’expulsar el màxim d’aigua que hagi quedat en el raspall. Una vegada sacsejat, el raspall ha de col·locar-se amb el capçal feia a dalt perquè les restes d’humitat s’escorrin feia el mànec i no a l’inrevés.

6- Allunyar del sanitari i del lavabo: No convé mai deixar el raspall a l’aire, al bany, a proximitat del lavabo o del sanitari. Els bacteris i virus, cada vegada que descarreguem el sanitari o ens rentem les mans, es queden en l’ambient i es dipositen en els raspalls de dents. Per això, l’ideal és no tenir els raspalls a la vista, sinó guardats en un armari. En qualsevol cas, sempre han d’estar allunyats almenys 1 metre del sanitari i del lavabo.

7- Que no es toquin els raspalls: Un error que cometem molt sovint és emmagatzemar diversos raspalls a un mateix recipient o got. Això permet que els capçals es freguin i es puguin transmetre bacteris, virus i fongs, d’un raspall a un altre. Per això, es recomana que l’emmagatzematge es realitzi a nivell individual, per a evitar que es toqui un raspall amb un altre.

8- Tornar a rentar-se les mans: Una vegada finalitzat tot el procés, hem de tornar a rentar-nos les mans per haver estat manipulant el raspall de dents, que pot contenir coronavirus. Recordem que aquesta rentada amb aigua i sabó ha de durar almenys 40 segons.


Referències

Enviar per correu
Compartir a Facebook

Últims posts